11.4.07

El President de la Generalitat i TV3 al País Valencià


Setmanes enrrera, vaig enviar mitjançant el web Gencat.cat, una carta al president de la Generalitat de Catalunya, al respecte de la problemàtica del possible tancament d'emisions de TV3 al País Valencià. Aquí teniu l'esmentada carta, i la pertinen resposta.


Sr. President:

El meu correu es motivat per la notícia de la prohibició per part del govern del País Valencià de continuar emeten senyal de TV3 en aquelles terres. Vostè, com a representant nostre, es a dir, persona que ha rebut la nostra confiança per representar a aquest país i a la gent que en ell hi viu, te la obligació de lluitar per evitar aquest tancament. Varen ser moltes les persones que es varen deixar la pell en aconseguir aquestes emissions a València, i molts els anys de treball i calers, per ara, deixar-lo perdre per una simple qüestió electoralista o de poc catalanisme. Crec que tan els catalans del principat com tota la resta de catalans en general dels PPCC, ens mereixem una explicació del perquè l'actual ministre d’indústria, el Sr. Clos, i l'anterior en el càrrec, el Sr. Montilla (vostè), no han defensat els interessos de Catalunya en aquest tema i en conseqüència, ara ens trobem en aquesta situació d'indefensió. Ens calen explicacions per saber si encara em de confiar en vostè o pel contrari, em de començar a retirar aquesta confiança abans de que perdem la camisa.

Cordialment.




Resposta des de la Generalitat:


Benvolgut senyor,

En resposta al correu que heu enviat al President de la Generalitat de Catalunya referent al tancament de les emissions de TV3 al País Valencià us trasllado la resposta que el President Montilla va donar a preguntes dels diputats en el Parlament de Catalunya.


“(És) un tema que per descomptat preocupa al Govern, de fet el passat dimarts [pel dia 27 de març] vaig poder parlar amb el President de la Generalitat Valenciana per traslladar-li aquesta preocupació.

La decisió del Govern valencià, que no ens agrada, s’ha d’emmarcar en el procés d’ordenació de l’espectre radioelèctric en el trànsit de la televisió analògica a la televisió digital terrestre.

El Govern de Catalunya entén que hi ha un marc competencial per les accions que ha emprés el govern de València, però que hi ha solucions tècniques possibles que només depenen de la seva voluntat política.

Per això, el Govern valencià ha de ser conscient que des de fa més de 20 anys un nombre important de ciutadans d’aquell territori ha expressat la seva voluntat de rebre les emissions de TV3.

Igualment, creiem que la única manera de donar empara legal a aquesta demanda és la reciprocitat amb les emissions en valencià de la RTVV al territori de Catalunya.

I li diré també que aquesta voluntat del Govern ve de lluny. El 7 de maig de 2004 es va signar un conveni de reciprocitat entre el govern de les Illes Balears i el govern de la Generalitat per assegurar la reciprocitat de les emissions de TV3 i IB3 als dos territoris.

Ja en aquell moment es va convidar al Govern de la Generalitat valenciana a participar-hi. Malgrat la negativa els dos signants es van comprometre a seguir buscant aquest acord amb el govern valencià.

Ara el trànsit a la TDT es presenta com una oportunitat magnífica per reprendre aquella voluntat en la mesura que les televisions públiques disposen de més canals d’emissió.

En aquest sentit, el Govern de Catalunya ja ha instat la CCRTV a fer-se càrrec de la difusió de les emissions en català de la RTVV en el territori de Catalunya en el supòsit que s’acordés la reciprocitat.


En aquest sentit, amb voluntat d’acord, és en el que estem treballant i continuarem treballant per evitar que TV3 deixi de veure’s al territori valencià.”

Atentament,

Jordi Menéndez
Director General de Relacions Externes de la Presidència
Barcelona, 11 d’abril de 2007



Eric Barrat

1 Comments:

Blogger pela-suros said...

Molt bonica la jugada del Govern Valencià... ara tindrem propaganda del PP a casa nostra, com si no n'hi hagués prou amb la COPE que ara ens arribarà amb imatges i tot. Podran esbombar missatges dirigits a certs castellanoparlants, com el que ha encetat Telemadrid recentment, però aquest cop a casa nostra.

Això sí, estigueu tranquils que TV3 no perdrà ingressos per publicitat, ja que no és el mateix emetre per una població potencial de consumidors de 7 milions que de 10 ò 12 milions, oi?

I quina és la programació de RTVV en Català? més aviat diria que esta en bilingüe, si no vaig errat. També serà una manera de introduïr aquesta fórmula de televisió bilingüe aqui a Catalunya, i ja em sembla sentir la justificació "ja veieu que emetre en les dues llengües no passa absolutament rès, potser TV3 també hauria de fer-ho si vol ser competitiva, blah, blah, blah...".

Tan difícil és pensar amb unes quantes jugades d'antelació? No siguem ingenus.

11:43 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home